De sociëteit heeft een maximum aantal leden van 200.

Heeft u belangstelling voor de sociëteit en wilt u wellicht ook lid worden? Stuur ons een mail en we nemen contact met u op.

De sociëteit is een plek voor het delen van kennis, kunde en contacten op zakelijk, vriendschappelijk, commercieel en cultureel gebied.

Als lid van de sociëteit (Founder) heeft u vrij toegang tot Huize De Dieu en zijn de meest waardevolle kamers én de tuin exclusief voor u gereserveerd.

Over de Sociëteit

In Alkmaar zijn in 2014 ruim honderd mannen bij elkaar gekomen om gezamenlijk een zeer bijzonder monument te bewaren voor de toekomst. Huize De Dieu (ook bekend als huize Egmont) staat in de belangrijkste winkelader van de stad en is in 1744 gebouwd in opdracht van Carel de Dieu. Verstopt voor de voorbijgangers zijn unieke wand- en plafondschilderingen, schouwen, stucwerk en een schitterend trappenhuis te vinden. Ten behoeve van dit behoud zijn stichting Behoud Huize Egmont en vereniging Sociëteit De Dieu opgericht.

Het initiatief is bij uitstek een voorbeeld van ondernemen anno nu. De aankoop van het prachtige huis is niet alleen mogelijk gemaakt door een klassieke financiering, maar voor een groot gedeelte door participatie van de leden. Zij maken met hun bijdragen in tijd en geld deze droom waar!

Over de leden

De founders van Huize De Dieu hebben zich verenigd in vereniging Sociëteit De Dieu. Zij zijn actief in de regio Alkmaar op zakelijk en bestuurlijk gebied. Het zijn mannen die “er toe doen”. Dit betekent dat het enthousiaste en ondernemende kerels met inhoud zijn. Binnen de vereniging zijn tientallen leden actief voor de vereniging, al dan niet in één van de commissies. Een flink aantal staat hiernaast op de foto, gemaakt tijdens de officieuze “Give the man a cigar!” opening.

Wilt u ook Founder worden?

Email het bestuur  Naar het formulier